De Groene Vrouw: Wijs in zonnebrand, eten en meer

Vandaag een verwijzing naar de website van de Groene Vrouw, gewoon omdat ik fan ben! Ze schrijft allerlei artikelen over voeding, gezien dat haar hoofdspecialisme is, maar van de week ging het ook over zonnebescherming.

Er is vaak veel onduidelijkheid over zonnebescherming. Mag je nu wel of niet een kwartier per dag onbeschermd in de zon? En moet je altijd smeren?

Daarbij komt nogal eens ter sprake dat er in normale zonnebrandcrème best wel wat stoffen zitten die je eigenlijk liever niet op je huid smeert. Hoe zit dat dan precies? Kan je je dan nog wel verantwoord insmeren?

De Groene Vrouw vertelt je hoe en wat

In de laatste blog op Groenevrouw.nl gaat het over hoe je je kan beschermen tegen de zon zonder al de schadelijke stoffen in normale zonnebrandcrème op je lichaam te smeren. Want wist je dat je het beste je huid langzaam aan de zon kan laten wennen, door in de lente ook al geregeld buiten te zijn? En dat het niet zo slim is om altijd binnen te zitten en dan opeens vol in de zon te gaan bakken? In dat geval moet je in íeder geval zorgen dat je een flinke zonnebescherming gebruikt.

Maar naast de zonnebescherming gaat het vooral over voeding. En dan ook over alle aspecten van voeding. Hoe maak je nu echte bouillon (oftewel, bottenaftreksel)? Ook lees je waarom twee keer per dag brood te eten niet de gezondste keuze is en deelt ze dus ook recepten met je waarmee je al dat brood geen seconde mist!

Lees je liever een boek in plaats van de website uit te spitten? Dan heb je geluk, want er zijn twee leuke boeken van de Groene Vrouw op de markt:

 

Zeker ook aanraders wat mij betreft!

Wil je verder lezen over gezonde voeding? Je leest meer over gezond eten en verantwoord afvallen in dit artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *