Hoe gezond is gember? Lees het hier!

Als ik zelf iets van een opkomende verkoudheid merk, zit ik direct dagelijks aan de thee met verse gember. Gewoon een stukje van een gember afsnijden, eventueel even raspen, en kokend water erbij. Het lijkt goed te helpen voor mijn verkoudheid, maar hoe gezond is gember eigenlijk? Wat voor eigenschappen heeft dat stuk wortel eigenlijk? Lees alles over de eigenschappen van gember!

Lees ook maar liefst 21 tips voor jouw gezondheid!

hoe gezond is gember

Waar kan je gember voor gebruiken?

Als je zoekt op gember, kom je allerlei dingen tegen. Afvallen met gember, gember tegen hoofdpijn en migraine, de geneeskracht van gember. Daarbij zou het helpen bij reuma, reisziekte, overgeven en zelfs ter voorkoming van darmkanker. Klinkt als een wondermiddel, die gember!

Gember helpt!

Gember kan je voor heel veel verschillende doeleinden gebruiken. Onder andere voor:

Misselijkheid bij zwangerschap. Bij de zwangerschapsklachten komt ook behoorlijke misselijkheid om de hoek kijken voor de meeste vrouwen. Omdat je tijdens een zwangerschap niet alles mag slikken, wordt vaak gember aangeraden en dat helpt. Een onschuldig, maar fijn middel dus!

Nog geen zeebenen ontwikkeld? Ook dan helpt gember!

Voorkom darm- en eierstokkanker. Nog eentje waar je niet zo snel aan zou denken. Maar onderzoekers hebben bewezen dat door meerdere keren per week gember te eten, darmkanker voorkomen zou kunnen worden. Ook de eierstokkankercellen gingen dood door een aftreksel van gember.

Verlichting van migraine. Meerdere experimenten tonen de effectiviteit aan van gember bij de verlichting van hoofdpijn en dus ook migraine.

Een verlichtend effect op je darmen. Last van je darmen? Ook dan blijkt gember te helpen! Het heeft een kalmerend effect op de darmen en spijsvertering.

Gember helpt je bloedsuikerspiegel stabieler te houden. Dipje na de maaltijd? Het eten van gember bij de maaltijd helpt pieken of dalen in de bloedsuikerspiegel te voorkomen, waardoor je energie over de dag heen gelijkmatiger is.

Daarbij is gember ontstekingsremmend en licht pijnstillend. Daardoor werkt het ook voor mensen die veel last hebben van reuma en voor allerlei andere vormen van ontsteking.

Door de ontstekingsremmende werking helpt het ook bij verkoudheid.

Een frisse adem nodig? Ook dan is gember je vriend! Wat gemberthee helpt om een slechte smaak in je mond te neutraliseren.

Hoe gezond is gember?

Dat zijn toch wel behoorlijk wat goede effecten voor zo’n stukje gemberwortel. Hoe gezond is gember? Nou, behoorlijk gezond dus! Daarom ben ik benieuwd: Eet of drink jij al regelmatig gember(thee) en wat zijn jouw ervaringen?

Bronnen:

https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/101199-de-geneeskracht-van-gember.html

https://www.optimalegezondheid.com/22-gezondheidsvoordelen-gember/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *